Speen

Wanneer moet je eigenlijk stoppen met de speen? Jackie gebruikt hem om in slaap te komen en als ze ziek is geeft het troost, maar wanneer is het nou klaar?

Vanaf Jackie ongeveer 1,5 jaar oud was hebben we gezegd dat de speen alleen nog maar voor in bed is. Ik vind het zo armoedig staan een kind die de hele dag met een speen in de mond zit. Zeker een kind van 2+ in de stad (in een buggy) met speen, nee mijn kinderen niet!

Vandaag op het consultatiebureau was de verpleegkundige erg stellig, hup weg met die speen, doorknippen en klaar! Pardon?! Ten eerste is ze niet lekker en ten tweede bepaal ik dat zelf!

Jackie weet heel goed dat de speen alleen voor in bed is en het is dan ook geen discussie haar speen en lievelings knuffel blijven boven! (kan ze haar knuffel ook niet kwijtraken).

Als Jackie echt heel ziek is komt het wel eens voor dat ze lekker bij papa of mama op de bank mag hangen met een speen en knuffel.

Laatst waren we bij een voorstelling van Woezel en Pip, dat stond zo’n meisje van 2 jaar met knuffel en speen en Jackie riep (heel hard): “kijk mamma dat meisje is ziek hè?!” Haar moeder glimlachte beleefd, snapte het vast niet…

Wanneer wij er mee stoppen? We hebben het er over gehad en zolang er nog ouders zijn die hun “grote” kinderen de hele dag met een speen in laten lopen, kan dat speentje om in slaap te komen toch geen kwaad… dus (nog) geen geknip voor ons!

image

Foto: Mini Jackie

Advertenties

Een gedachte over “Speen

  1. Hier doen we het precies hetzelfde ! Daan is 2.5 in januari en heeft de speen na het echte baby zijn alleen in bed gehad ook en idd ook als hij ziek was.. hier nog steeds bij het slapen gaan de speen, ligt idd ook boven in bed samen met zijn knuffel haha!
    Precies om de reden dst wij het ook verschrikkelijk vinden als er de hele dag met die speen gelopen word, je ziet de helft van die mooie snoetjes niet meer erdoor en laat staan als ze praten met de speen in , is soms al lastig genoeg om uit te vogelen wat er gezegd word zonder speen haha !

    We hebben een tijdje geprobeerd zonder speen te gaan slapen maar daan is er nog niet aan toe dus we wachten nog even hoor! Dus ik zeg voor jullie meissie, goed bezig en lekker zo doorgaan☺

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s